Help

1. Question: At what age did Jimi Hendrix get his first guitar? Answer: 15
2. Question: How many Little Richard songs did Elvis Presley make covers of? Answer: Four
3. Question: How many Top 40 songs did Elvis Presley have? Answer: 100
4. Question: How many number one songs did Elvis Presley have? Answer: 18
5. Question: How many songs do the Rolling Stones have each in the Rock and Roll Hall of Fame’s ‘Songs that Shaped Rock and Roll’ list? Answer: 8
6. Question: In which city is another branch of the Rock and Roll Hall of Fame museum situated?Answer: New York City
7. Question: Rock ‘n’ roll was born from White artists covering songs by Black singers of which music genre Answer: Rhythm and blues
8. Question: The 2018 biopic Bohemian Rhapsody is about which singer? Answer: Freddie Mercury
9. Question: The British rock band Led Zeppelin was first known as _? Answer: The New Yardbirds
10. Question: What are African American artists who appealed to white audiences during the early days of rock ‘n’ roll called? Answer: Crossover artists
11. Question: What are the main instruments in a rock and roll band? Answer: Electric guitar, bass guitar, and drum set.
12. Question: What genre did rock ‘n’ roll later develop into? Answer: Rock music
13. Question: What genres influenced the rock ‘n’ roll genre? Answer: Blues, gospel, jazz, rhythm and blues, and country music
14. Question: What instrument did Jimi Hendrix play? Answer: Electric guitar
15. Question: What is the ethnicity of Freddie Mercury Answer: Parsi-Indian
16. Question: What is the most critical characteristic of rock and roll music? Answer: The dead beat
17. Question: What is the original name of Freddie Mercury? Answer: Farrokh Bulsara
18. Question: What is the original name of Little Richard Answer: Richard Wayne Penniman
19. Question: What was the first rock song to become world-famous? Answer: Rock Around the Clock
20. Question: What was the lead instrument in early rock ‘n’ roll? Answer: Piano or saxophone
21. Question: What was the original name of Jimi Hendrix? Answer: Johnny Allen Hendrix
22. Question: What year did Bob Dylan win the Nobel Prize in Literature? Answer: 2016
23. Question: What year was Bohemian Rhapsody released by Queen? Answer: 1975
24. Question: When did rock and roll music originate Answer: 1940s and 1950s
25. Question: When is “The Day the Music Died”? Answer: February 3, 1959
26. Question: When was Elvis Presley inducted into the Rock and Roll Hall of Fame? Answer: January 23, 1986
27. Question: When was Little Richard’s hit single “Long Tall Sally” released? Answer: 1956
28. Question: When was Sister Rosetta Tharpe inducted into the Rock and Roll Hall of Fame? Answer: 2017
29. Question: When was the Rock and Roll Hall of Fame established? Answer: April 20, 1983
30. Question: When was the rock band Aerosmith inducted into the Rock and Roll Hall of Fame?Answer: 2001
31. Question: When was the term ‘rock ‘n’ roll’ coined Answer: 1951
32. Question: When were the Beatles inducted into the Rock and Roll Hall of Fame? Answer: 1988
33. Question: Where is the Rock and Roll Hall of Fame museum located? Answer: Cleveland, Ohio, United States
34. Question: Where was Freddie Mercury born? Answer: Zanzibar
35. Question: Which Beatles member wrote the song Imagine? Answer: John Lennon
36. Question: Which British band introduced the use of light shows? Answer: Pink Floyd
37. Question: Which British band is known for songs like “We are the Champions” and “Bohemian Rhapsody” Answer: Queen
38. Question: Which British band was heavily influenced by the African American rock and roll artist Little Richard Answer: The Beatles
39. Question: Which Rock and Roll star is known as “The Innovator, The Originator, and The Architect of Rock ‘n’ Roll”? Answer: Little Richard
40. Question: Which artists have the most songs in the Hall of Fame’s ‘Songs that Shaped Rock and Roll’ list? Answer: The Beatles and the Rolling Stones
41. Question: Which band had the famous guitarist Jimmy Page? Answer: Led Zeppelin
42. Question: Which band opened for Little Richard when he was touring in Europe? Answer: The Beatles
43. Question: Which band recorded the song the Joshua Tree? Answer: U2
44. Question: Which band recorded the song “Stairway to Heaven”? Answer: Led Zeppelin
45. Question: Which band sang the song “Under the Boardwalk”? Answer: The Drifters
46. Question: Which classic rock guitarist played the guitar riff in the hit single “Beat It”? Answer: Eddie Van Halen
47. Question: Which country is AC/DC based in? Answer: Australia
48. Question: Which is Queen’s best-selling single? Answer: Bohemian Rhapsody
49. Question: Which is the biggest-selling album of Queen? Answer: Greatest Hits
50. Question: Which member of the Beatles was called the quiet Beatle? Answer: George Harrison
51. Question: Which member of the band Van Halen died in October 2020? Answer: Eddie Van Halen
52. Question: Which music genre were the bands Led Zeppelin and The Beatles influenced by? Answer: Blues
53. Question: Which rock band released the song Highway to Hell? Answer: AC/DC
54. Question: Which rock band released the song Nevermind? Answer: Nirvana
55. Question: Which rock band was created by Rose Stradlin? Answer: Guns ‘N’ Roses
56. Question: Which rock musician won the Nobel Prize in Literature? Answer: Bob Dylan
57. Question: Which rockstar is known for setting his guitar on fire? Answer: Jimi Hendrix
58. Question: Which song by Little Richard is known as his signature song? Answer: Tutti Frutti
59. Question: Which was Elvis Presley’s last number-one single? Answer: Suspicious Minds
60. Question: Which was the Beatles’ most successful album? Answer: The White Album
61. Question: Which year did Little Richard’s song Tutti Frutti come out in? Answer: 1955
62. Question: Who are some of the most popular artists of the rockabilly genre? Answer: Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, and Johnny Cash
63. Question: Who are the artists that influenced Elvis Presley? Answer: BB King, Chuck Berry, and Fats Domino
64. Question: Who coined the term ‘rock ‘n’ roll’? Answer: Alan Freed
65. Question: Who established the Rock and Roll Hall of Fame?Answer: Ahmet Ertegun
66. Question: Who formed the band called AC/DC Answer: Malcolm Young and Angus Young
67. Question: Who is known as the ‘King of Rock ‘n’ Roll’? Answer: Elvis Presley
68. Question: Who is known as the “Father of Rock ‘n’ Roll”? Answer: Chuck Berry
69. Question: Who is known as “The Godmother and/or Grandmother of Rock ‘n’ Roll”? Answer: Sister Rosetta Tharpe
70. Question: Who is the lead member of the Beatles? Answer: Paul McCartney
71. Question: Who sang the song “Born in the USA”? Answer: Bruce Springsteen
72. Question: Who was the lead singer for Led Zeppelin Answer: Robert Plant
73. Question: Who was the lead singer for the band AC/DC Answer: Brain Johnson
74. Question: Who was the lead singer of Queen? Answer: Freddie Mercury
75. Question: Who was the lead singer of the band Rolling Stones? Answer: Mick Jagger
76. Question: Who was the lead singer of the rock band Black Sabbath? Answer: Ozzy Osbourne
77. Question: Who were the members of the Beatles? Answer: Paul McCartney, John Lennon, George Harrison, and Ringo Starr
78. Question: Who wrote and composed Elvis Presley’s hit songs like “All Shook Up,” “Return to Sender,” and “Don’t Be Cruel” which helped launch his career? Answer: Otis Blackwell
79. Question: Who wrote the song, Purple Haze? Answer: Jimi Hendrix
80. Question: The single “Sweet Little Sixteen” was released in 1958 by? Answer: Chuck Berry